Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2015 22:37 - Циганите, църквата, цацата
Автор: tenevqrvatvprikazki Категория: Изкуство   
Прочетен: 1263 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Както казах тези дни на жена ми – ето един прекрасен пример за това, как количественото натрупване води до качествена промяна.У нас циганите така се натрупваха, натрупваха, натрупваха, че ето вече имаме качествено нови Новини за цигани. Щото, ако сте забелязали, вече няма новини без цигани. Дали са пребили докторите от Спешното, или са убили собственото си дете, или са блудствали с него, или с нечие друго, или са просили в Швеция, или просто са краднали жицата, или ги е залял потопът, или помежду другото са купили-продали изборите... няма значение. Новините са ни цигански. Тоест посветени на днешното циганско малцинство, което ще е утрешно мнозинство. (В скоби – у нас има предимно малцинства, които ще са утрешни мнозинства: невежото циганско малцинство, невежото и циганизирано българско малцинство, невежото и нециганизирано българско малцинство, невежото турско малцинство и накрая – не толкова невежото и нециганизирано българско малцинство, което обаче ще си остане малцинство. Българската държава по принцип се крепи на последното, ако не сте разбрали. Но не за дълго. Въпросното обикновено е заето с въпроси от рода на: що ни трябваше тоя паметник и то точно тук, и то точно сега, и то точно такъв. Така че и него няма да го бъде.)

В тази волска драма и мизерия поредния последен пирон го заковава по традиция църквата. В момента на нея й пречат... уроците по йога. Що пък да не й пречат? Ба ли го и църквата. След мадона, след гей-парада, стигнахме и до йогата. Бравос.

А само като лек щрих към цялата картина е Цацата. Цацата, разбира се, е алекуричен символ, при това дълбоко нелеп по същността си. Той олицетворява тъпотата и овчедупието на българските институции. Той обединява дебилната муцуна на българския депутат, министър и бизнесмен, събрани в братска целувка (между другото, това е факт – въпросните са дебили в буквалния смисъл на думата и може да се доказва и с документи, въпросът е, че няма на кого). Той кристализира в тотална гавра с вашите права...,  с нашите права... и се превръща в бухалката, която сама по себе си е право. Правото да те пребият, да те изчукат, да те ограбят, да те сгазят и ликвидират. Той е прелюдията към шерифското право, което вече чука на вратата ни.

И ето как кръгът се затваря. Цацата е продукт на циганите. Циганите са следствие от Цацата. И нека всеки да го разбира, както си иска. У нас разбирачи, дал Господ. Нищо, че и на тях ще им го начукат.

Толкоз по темата за трите ц-та.

Както е казал поетът – цък, цък... язък.


ТНВП




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tenevqrvatvprikazki
Категория: Изкуство
Прочетен: 138810
Постинги: 50
Коментари: 55
Гласове: 161
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930