Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2013 12:46 - ПРОТЕСТНИ РАЗМИСЛИ И ПАСТИ
Автор: tenevqrvatvprikazki Категория: Изкуство   
Прочетен: 1453 Коментари: 0 Гласове:
0



Вече знаем какво е демокрация.

Ние уважаваме вашите права – казват ТЕ. Може да протестирате, но така че да не пречите много. Даже е най-добре, като протестирате, така някак да се поскриете малко, за да не ви забелязваме. Това според ТЯХ е демокрация. И аз съм съгласен ТЕ да управляват, но по възможност някъде другаде, не тук. Най-добре в друга държава.

Вече знаем и как се убиват протести.

Първо ще ги обявим за платени, после за организирани от задкулисието, а накрая и за нарушаващи закона и демокрацията. Ако трябва ще им организираме и контрапротест. Ще си го докараме с автобуси и ще им покажем, къде зимуват раците. И пак ще натъртим на протестиращите, че са незаконни. Странно е кога незаконните управляващи, които се скъсват да пикаят върху закона, се сещат, че в тая държава всъщност имало закони и демократичен ред, които трябвало да се спазват. От два дни се пръкна и някаква председателка на комисия по образованието, която е с вид на пенсионирана охрана склад за старо желязо. Какво обяснява тя? Цитат: „Носят се слухове, че протестът на студентите е платен. А още по-тревожното е, че никой не опровергава тези слухове.” Браво, госпожо!!! Страшно е, когато официалните институции звучат като махленски лелки и не искат да работят с факти и доказателства. Страшно е и когато те карат да опровергаваш слухове. Но все пак отговорът към лелката би трябвало да бъде: Носят се слухове, че този слух е силно преувеличен.

Законите са просто подробност. Важна е демокрацията.

Показа го не само конституционният съд. Показват го и другите съдилища, но при тях не се забелязва толкова, липсва съответната публичност. Показва го и народното събрание, което реши, че вече не иска да е в ЕС. Когато законът ни пречи – ще го променим. Щом трябва – ще напишем закон и за Делян, и за Местан. Ще покажем, как се прави демокрация и избори през 21 век. Пример 1: Номинираме трима кандидати за главен прокурор. После предварително избраният назначава другите двама за свои заместници. Пример 2: Номинираме двама кандидати за шефове на здравната каса. После предварително избраната назначава другия за свой заместник. Пример 3: Номинираме двама кандидати за шеф на злополучната ДАНС. После предварително избраният назначава другия за свой заместник. Е, кажете сега, това не е ли демокрация? Имало ли е избор? Имало е. Айде тогава гледайте си работата. А от Данчо Цонев даже получихте и покаяние, какво повече искате? Ето, има обвинение и за костинбродските бюлетини (повдигнато от демократично избрания прокурор). Това обвинение ще падне. То е недокауземо, но кой го разбира? Важното е, че тупкаме топката.

СЕМ не направи демократичен избор за шеф на БНТ. Затова ритуално ги изпапкаха в парламента. При това не кой да е, а гражданската квота. Тя, квотата, демократично обясни на СЕМ, че са тъпанари. Щото не слушкат. А пък и самото БНТ, къде е тръгнало да се държи като през 92-ра. Я, по тоя повод да им намалим бюджета. Тъкмо ще твърдим, че ще има по още пет лева за пенсионерите и майките. Повече демокрация от това – накъде.

Поздрав за червените интелектуалци.

В знак на солидарност следва да бъдат поздравени едни такива симпатични хора като Велислава Дърева, Янаки Стоилов, Драгомир Драганов, Искра Баева. Сигурно има и други, но не това е важното. Преди двайсет години те изглеждаха млади, умни и интелигентни, независимо от политическите си пристрастия. Сега изглеждат нелепи и жалки. Двайсет години Янакито го играе вътрешна опозиция в БСП и все е в ръководството на партията. Двайсет години другите трима анализират нещо, обясняват нещо, пишат нещо. Накрая се оказа, че Дърева не харесва младите хора с хубава работа. Не се притеснявайте, госпожо Дърева. Тези хора накрая ще си отидат от тук. Но вие се замислете, кой ще остане. Защото тези, които останат не само че няма да ви четат вас. Те няма да четат изобщо. Драго Драганов (историк и професор) се загрижил, че в тия смутни времена му пропада курса за Рузвелт. Това си е жива трагедия. Дали Д.П. е учил за Рузвелт и с тия знания е станал успял мъж на 33? Май, не. Изобщо тъжна картина. Вече двайсет години този червен интелектуален „елит” дундурка едни лайна и вместо да ги изхвърли, продължава да ги ближе, след което с леко кисела усмивка ни се обяснява, че видите ли – всъщност това, близането на лайна, не е толкова лошо. А пък ако изхвърлим тези лайна, какво ли ще се покаже отдолу?

Този път в баницата е заложено много.

Един абсурден парламент като този би трябвало отдавна да се е разпаднал, но той стои. Правителството, ако имаше някакво достойноство, щеше да си отиде. Но и то стои. Въпреки че социологическите проучвания показват още по-добри резултати за БСП и ДПС. Това е мистерия и загадка. Защо? Защо стоят? Защото залогът е голям и могат да падат глави. Съвсем буквално.

Заложена е една електроцентрала (т.е. милиарди). Заложено е едно бъдещо комисарско място. Печалбата на една амбициозна Моника също се трупа в момента. Това от една страна. Комисарското място обаче трябва да бъде платено. И затова държавата сега се управлява от кадрите на дпс и на моника. Като се пуска и по нещо на Болния, без който не може да има кворум. Болният седи и не си тръгва, защото получава субсидия плюс бонуси. Как да не подкрепяш дпс при това положение? Ако Болният си тръгне сега, най-вероятно няма да се върне никога и край на субсидията. Така изглеждат нещата. Зависими сме от кариерните амбиции на едно леке и от бизнес амбициите на няколко успели персони (както екзактно би се изразил Местан, който пък се чуди, защо политическото се противопоставяло на рационалното). Властта не се дава, защото ще дойде служебното правителство и ще ре-кадрува по места, което е лошо. За някои. А и не се знае - знае ли се какво ще стане на изборите. Нищо, че три месеца се имитира работа по изборен кодекс. Маноловчето си разбира от работата. Т.е. специализирала се е в нищоневършенето.

И последно – за студентите. Докато обявяват привържениците на окупацията за герберисти, а тези против окупацията - за комунисти, дано не се окаже така, че всъщност преобладават непукистите. Засега някаква позиция са показали под 10% от студентите. Пита се – къде са другите?

ТНВП



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tenevqrvatvprikazki
Категория: Изкуство
Прочетен: 138780
Постинги: 50
Коментари: 55
Гласове: 161
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930